Wednesday, February 16, 2011

Ed Pun Nak Bukak Bloglist Jugak

Haha. rasa kelakar plak tajuk kat atas tu. semalam dapat komen dari seorang blogger yang suka senyum-senyum.. haha.. dia tanya mana bloglist ed? ha maklum la baru lagi mana nak ada bloglist kan. jadi hari mi boleh la kiranya ed pasang bloglist kat blog.

Oleh sebab ed masih baru. jadi ed tak berapa familiar lagi dengan blog2 yang ada jadi edi ngat nak buat gini je la.  ed nak bukak 2 bloglist , 1 utk laki 1 utk perempuan. mungkin dalam 25 blog setiap bloglist.. eh tapi bukan sesenang tu je ed nak bagi orang masuk. mesti ade syarat jugak. ed pun blaja juga dari post2 org yang selalu buat pasal bloglist ni. jadi syarat2 nak masuk dalam bloglist ed:
  • Blog mestilah tidak terlampau personal. 
  • Selalu post pasal isu semasa. (tak wajib tapi amat digalakkan)
  • Bukan blogshop atau blog lucah.
  • Letak blog ed kat bloglist korang (sunat)
  • Kalau lepas syarat yang mudah ni. letak link korang kat kotak komen.

Okay tu je. simple je kan. walaupun nampak macam  berpeluh sikit. Dan apa yang ed boleh gerenti kat korang kalau masukkan ed dalam bloglist korang.
  • Ed memang kurang bercerita pasal personal kat orang.
  • Cuba mengupas isu2 semasa.
  • Ed akan selit2kan nama blogger yang selalu singgah sini drop komen.

Kepentingan yang boleh dapat antara 2 pihak.
  • Ed akan terjah setiap entri baru korang kalau ed online.
  • Ed akan cuba drop komen kat setiap entri yang ed baca.

Perghh.. macam bagus sangat je ed ni kan. padahal blog baru 3 hari. tapi ni la yg ed blaja sepanjang 3 hari dekat dunia blog ni. ed geledah semua entri orang. cari input yang menarik supaya ed boleh setaraf dengan diorang. Okaylah ed tunggu penyertaan dari korang ni..

update : lagi 22 blog lelaki dan 17 blog perempuan

20 comments:

►AdamXis◄ said...

Assalam Ed...tahniah dah ade blog sendri...syarat nie mudah...nak join laa...sbb x perlu buat entry kn?sama mcm sy buat nie...jom laa join

http://www.adamxis.com/2011/02/segmen-jom-join-adamxis-bloglist.html

Nak join bloglist Ed boley?...
Belog AdamXis
http://www.adamxis.com

nur aisya humaira said...

Assalam ED..puan aisya nak join ni...da taruk kt bloglist guys..:)
hak2
http://wrmrsbrown.blogspot.com

►AdamXis◄ said...

TQ ED join bloglist ku...and TQ sbb dh letak dlm bloglist ED...update ku dh masukkan td dlm bloglist Blogger Wan di belog ku...

aisya sejak biler jd puan nie?sob3 kahwin2 pun x ajak...hu3

cik Ladies said...

eyh? adam n aisya ada kat cni .. ? CL pun nak join blglist ED..walaupun blog tak brapa je kan :)

Belog cik Ladies
http://zuekiller.blogspot.com/

Ed Kousuke said...

done this part..

diana said...

alamak/..
blog akak blog lucah la..
cemana pun akak nak join jugak..

http://diana-senyumsenyum.blogspot.com/

Pembawa_Wacana said...

Blog aku santai...lepas syarat kot..hehe

http://wacanaku2009.blogspot.com

Fariq said...

wokey.. bro.. kawan rela hati nak join gak.. jgn hard feeling k pasal tadi.. huhu

Fariq said...

erk!! lupa nak bagi link..

http://www.fariqscorpio.com/

icecream said...

ur first follower ni pun nak jugak..blh ke ice join???huhu

http://www.tentangakudanhatimu.blogspot.com

syuwai said...

wah..

sya pun nak join gak la..hehe

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

nak join! nak join !
http://tintadaripenaku.blogspot.com/
hehe..

mira rara said...

nak join..nak join
http://eiraabdullah.blogspot.com/

sicomot-comel said...

Wah..
SCC nak join !!!!!!!! =D

ed ni power jugak ek..
baru 3 hari dah ada 25 follower.. ;)

nanti SCC taruk ed dlm bloglist SCC eh..

http://sicomot-comel.blogspot.com

Salam perkenalan ed

cik gadis said...

gua pon nk join juga..kahkahkah!

CIK GADIS

http://haticikgadis.blogspot.com/

Ed Kousuke said...

this part also done

::ienafazlyna:: said...

nak join jugak boleh ke?
meh la share link kat blog datin juge..hehehehhe

http://blogcikpuan.blogspot.com

She's retarded said...

kena buat entri ke?

juzwanttoshare said...

nak jugak..nak jugak..tapi sy budak baru..bleh kan..hehe..

Rahwana said...

Issh blog copypaste macam gua layak ke?

http://perlisnews.blogspot.com